Hvordan klipper man hæk?

Vi giver dig nedenfor en masse gode råd til teknik og hvordan du skal klippe din hæk, så du får det bedste og flotteste resultat.

Læs de gode råd til hvordan man klipper sin hæk

Sådan klipper du hæk

Ved du ikke helt, hvordan du skal bære dig an i forhold til at klippe din hæk? Bare rolig, vi hjælper dig igennem med de vigtigste råd til hækklipning fra vores dygtige fagfolk. 

Klip hækken rigtigt

Når du skal starte på din hækklipning, så er det bedst at starte nedefra og derefter bevæge sig op. Det gør, at de afklippede grene ikke kommer i vejen, for der hvor du skal klippe. Klip siderne først og afslut af med toppen.
En hæk bør være bredere for neden end foroven, fordi den kan risikere at knække/vælte, når der falder sne på den. Derudover gør det også nemmere for sollyset at trænge igennem til bunden, hvilke betyder at du får en mere sund og tæt hæk. 

Vores fagfolk anbefaler at bunden på hækken er 35-50 cm og 25-40 cm i toppen.

Klip hækken lige

Det kan være svært at klippe sin hæk lige og især hvis man ikke har prøvet det før. De garvede fagfolk kan som regel kan bare klippe deres hæk udfra øjemål. Men selvom man er garvet, er det en god idé ind i mellem at gå lidt væk fra hækken for at se om man også får klippet den lige. Det kan nemlig være svært at se, når man står fokuseret tæt på hækken. Hvis du ikke er helt så garvet, så findes der faktisk en hækklipning teknik til hvordan man klipper sin hæk lige. Du placerer bare to lange pinde i hver sin ende af hækken, og derefter trækker du en snor fra den ene ende til den anden. Sørg for at snoren er lige højt oppe i begge ender, så sikrer du, at du klipper lige.

Her får du tricks til at klippe din hæk lige

Værd at vide

Vidste du, at der findes regler om, hvor høj din hæk må være alt efter dens placering? I følge hegnsloven er ikke lovligt at have en hæk, der er højere end 2 meter i skellet mellem nabogrunde, medmindre I som naboer er enige om det. Du kan læse meget mere om reglerne for klipning af hæk her. 

Pleje af hæk

Det er ikke alle hække, der tåler samme behandling, så derfor er det vigtigt at vide, hvilken hæk du har, sådan at den få den rette pleje. Det forlænger levetiden på din hæk, hvis du gør vedligeholder din hæk på den rette måde.
Derfor har vi nedenfor samlet en liste på de 5 mest populære hæktyper danskerne har i deres haver. Her kan du læse mere og få gode råd til:

Trænger din hæk til en klipning?

Det kræver tid at vedligeholde hækken og orker du ikke at skulle sætte dig ind i, hvordan du klipper din hæk, så er der hjælp at hente. Hos HomeBob kan vi hjælpe dig med at klippe og beskære din hæk, uden du selv skal gøre noget. Vores professionelle fagfolk ved alt om de mange forskellige hæktyper deres findes og sørger for, at de bliver klippet og beskåret på den helt rigtige måde. 

Må vi give dig et tilbud på hækklipning?