Klipning og beskæring af syrenhæk

HomeBob hjælper dig med klipning og beskæring af en syrenhæk

En syren bliver ofte brugt som busk, men den ses ofte også som en hækplante. Mange danskere vælger at bruge en syren som hæk i deres haver, fordi den er blandt de smukkeste og mest velduftende hække. Den giver haven et flot spil med sine blomster og farver, men også fordi den er meget robust og hårdfør. Har du har syrener i din have og ved du ikke helt, hvordan du beskære dem? Vi hjælper vi dig med de bedste råd til syren beskæring nedenfor. 

Bor du i Storkøbenhavn & Nordsjælland, og vil du ikke selv vil stå for klipning eller beskæring af din syren, kan du også bestille hjælp fra os, så du kan få ordnet hækken.

SE HVAD VORES KUNDER SIGER OM OS


Beskæring af syrenhæk

Syrener vokser hurtigt og kan blive rigtigt høje, hvis ikke du beskærer dem engang i mellem. Det er en god idé at holde dem ved lige, så de ikke stikker helt til vejrs. De kan nemlig blive 4-6 meter høje. Hvis ikke du vil have at den skal gro vildt, så er det bedst at fjerne et par grene næsten nede ved jorden hvert eller hvert andet år. På den måde vil den hele tiden få friske skud, der er klar til at blomstre uden, at hækken bliver alt for voldsom. Du slipper på den måde for, at syrenen bliver åben i bunden.
Syrenhækken er nem beskære, men du vil med fordel kunne benytte et “ørnenæb”, da den er rigtig god til at klippe de lidt tykkere grene af med. Hvis den er vokset sig alt for stor eller den bare er gammel kan du godt klippe syrenen helt ned, så den igen kan få et nyt liv. Men vær opmærksom på, at det godt kan tage nogle år før du igen vil se at den blomstrer. Hvis du godt kunne tænke dig at vide mere om, hvilket udstyr, der er godt at bruge til de forskellige hække, kan du læse mere her “udstyr til hækklipning“.
Her kan du blive kloger på hvordan du beskærer syrener

Hvornår skal jeg beskære min syrenhæk?

Syrenen kan godt tåle at blive beskåret om vinteren, men man skal være opmærksom på, at det så går ud over forårets blomsterflor. Syrener blomstre på skud fra året før, så de bør helst ikke beskæres om foråret. Det bedste tidspunkt på året i forhold til beskæring af en syrenhæk er lige efter blomstring. Syrener springer ud sidst i maj eller først i juni, så først når de er afblomstret, bør du begynde din beskæring. Du vil dermed opnå den bedste blomstring året efter, da den vil få længst mulig tid til at sætte nye skud. Hvis din syren er blevet alt for stor eller gammel og den trænger til en nedskæring, så er det bedst at gøre det i januar. Har du andre hæktyper, som du skal klippe eller beskære og gerne vil vide hvornår bedste tidspunkt på året er, så læs mere på vores side “hvornår skal jeg klippe hæk“.

Få hjælp til at beskære din syrenhæk

Har du brug for hjælp til at beskære dine syrener, så kan vores professionelle og dygtige fagfolk godt klare opgaven. Vi kører i hele Storkøbenhavn og Nordsjælland og ved alt om, hvordan dine syrener skal klippes. Kontakt os og du slipper for alt bøvlet og det hårde arbejde med at klippe og beskære. Vi kan også tage grenaffaldet med, så du slipper for en tur på genbrugsstationen med en masse grenaffald.

Vil du have et uforpligtende tilbud på beskæring af syrener?