Klipning og beskæring af ligusterhæk

Vil du vide mere klipning og beskæring af ligusterhæk? Find svarene på dine spørgsmål i guiden her eller få et tilbud på hækklipning via knappen nedenfor.

HomeBob gør dig klogere på klipning og beskæring af en ligusterhæk

En ligusterhæk er et udbredt syn langs de danske villaveje. I vores guide om klipning og beskæring af ligusterhæk gør vi dig klogere på, hvordan du holder hækken sund år efter år.

Bor du i Storkøbenhavn & Nordsjælland, og vil du ikke selv vil stå for klipning eller beskæring af din ligusterhæk, kan du også bestille hækklipning fra os, så du kan få ordnet hækken.

SE HVAD VORES KUNDER SIGER OM OS


SKAL MIN LIGUSTERHÆK KLIPPES ELLER BESKÆRES?

Det er en god idé at sætte sig ind i, hvordan og hvornår du klipper eller beskærer din ligusterhæk rigtigt. Der er nemlig stor forskel på klipning og beskæring, hvis du spørger fagfolkene. Bliv klogere nedenfor.

Hvordan klipper man en ligusterhæk?

Ligusterhækken er en af de hurtigst voksende hække, men samtidig er den let at vedligeholde, når det gælder hækklipning. Nogle vælger ikke at gøre så meget ved deres ligusterhæk for at få et mere pjusket look, mens andre vælger at klippe/beskære den skarpt.

Ved klipning af en ny ligusterhæk, bør du først klippe den, når den har fået den ønskede højde for ellers tager du noget af væksten i højden, og dermed kan det tage længere tid at få den højde du ønsker. Bredden kan du sagtens klippe lidt af hvert år, da det øger nye skud. Mange nye skud gør, at din ligusterhæk bliver hurtigere tæt.

En ligusterhæk har tendens til at blive hurtig bred, derfor er det en god idé at klippe den kegleformet, så den er smallere i toppen end i bunden. Det giver bedre lys i bunden på de nederste grene, og dermed får du også en tættere hæk. En voksen ligusterhæk klipper man typisk ligesom bøgehækken. Du starter med at klippe den ene side af hækken det ene år, og den anden side det næste år. Hvis du er i tvivl om, hvilket udstyr du kan bruge til hækklipning, så læs vores side “udstyr til hækklipning“.

Bliv klogere på hvordan du klipper din ligusterhæk
Mange bruger en hækkesaks eller hækklipper til at klippe deres ligusterhæk.

Hvornår skal jeg klippe min ligusterhæk?

En ligusterhæk vokser utrolig hurtigt. Derfor anbefaler vores fagfolk, at du klipper den to gange om året, første gang i juni og derefter i august. Hvis du kun klipper den en gang om året, så bør du klippe den i juli. Der skal du bare være opmærksom på, at grenene kan være blevet meget lange, og dermed mere besværligt at klippe. Vær opmærksom på, at hvis du klipper ligusterhækken i juli kan der gemme sig fuglereder i din ligusterhæk. Kig derfor lige hækken igennem inden du begynder at klippe løs.

Hvornår skal jeg beskære min ligusterhæk?

Ligusterhæk beskæring skal der ofte bruges kraftigere værktøj til, da grenene kan være for tykke at beskære. Der er tale om en beskæring, hvis din ligusterhæk er blevet alt for høj eller bred. Hvis din hæk er ved at falde om eller er gået helt ud, så kan du være nødt til at skære den helt ned til jorden. Her er så tale om en hård beskæring hvilke kan være nødvendigt for at få hækken til at vokse på ny. I forhold til hvornår det er bedst at beskære en ligusterhæk, så anbefales det, at du gør det i januar eller februar, da du vil kunne opnå flest nye skud, når den begynder at vokse til foråret. På vores side “hvornår skal jeg klippe hæk” kan du læse, hvornår andre hæktyper bør klippes/beskæres.

Få hjælp til at klippe eller beskære din ligusterhæk 

Lad HomeBob stå for at klippe eller beskære din hæk. Vores fagfolk kører i hele Storkøbenhavn og Nordsjælland og ved alt om ligusterhække. De sørger for at klippe eller beskære din hæk på den rigtige måde, så du slipper for at sætte dig ind i det. Derudover slipper du for det hårde arbejde med selv at bakse rundt med en hækklipper og derefter samle grenaffald sammen og køre det på genbrugstationen.

Skal din ligusterhæk klippes eller beskæres?