Klipning og beskæring af buksbom

Klipning og beskæring af buksbom

Buksbom som hæk er en langtvoksende hæktype, og derfor kan du have den i rigtigt mange år. Det er en populær hæk blandt danskerne, da den er meget hårdfør, stærk og en solid hæk. Har du en buksbom, og ved du ikke helt, hvordan og hvornår du skal klippe den? Vi hjælper dig nedenfor med de bedste råd til hækklipning af en buksbom.

Bor du i Storkøbenhavn & Nordsjælland, og vil du ikke selv vil stå for klipning eller beskæring af din buksbom, kan du også bestille hækklipning fra os, så du kan få ordnet hækken.

SE HVAD VORES KUNDER SIGER OM OS


Hvornår skal jeg klippe min buksbom?

Der findes to typer af buksbom, som er vinterhårdfør i Danmark: Buxus sempervirens og Buxus microphylla. Buxus sempervirens kaldes for ”almindelig buksbom” og er den mest udbredte i Danmark.

Den almindelige buksbom (sempervirens) kan blive 4 meter høj og bred, hvor microphylla buksbommen bliver knap så høj, og så er dens blade mindre. Det anbefales at beskære begge buksbom typer to gange om året – en gang om foråret og en gang om efteråret – læs mere nedenfor. Hvis du har en buksbom, der er formklippet kan det være nødvendigt at klippe den flere gange om året. En formklippet buksbom kræver nemlig jævnlig trimning for, at den holder det skarpe look. Har du andre hæktyper, som du skal klippe eller beskære og gerne vil vide, hvornår bedste tidspunkt på året er, så læs mere på vores side “hvornår skal jeg klippe hæk“.

Blive klogere på hvornår man bør klippe sin buksbom
Buksbommen hører til slægten stedsegrøn, hvilke betyder, at den bevarer
sine grønne blade 365 dage om året.

Klip din buksbom om foråret 

Når du klipper din buksbom om foråret bør det gøres fra omkring marts til juni måned. Her danner den nemlig hurtigere nye skud. Det er bedst at klippe buksbommen på en overskyet dag, hvor det heller ikke er for varmt. Så sikrer du nemlig, at de nyklippede grene ikke tørrer ud.

Klip din buksbom om efteråret

Når du skal klippe din buksbom anden gang, så anbefales det, at du gør det om efteråret. Dog bør du senest beskære den i september. Ellers kan du risikere, at de nye skud ikke når at komme sig, og derfor er mere følsomme overfor frostskader, når vinteren kommer. 

Hvordan klipper man en buksbom?

Trin 1

Først finder du dit udstyr til hækklipning frem. Derefter starter du med at beskære buksbommen i siderne og i samme omgang beskærer du for- og bagsiden på hækken. Hækken skal skal være bredere forneden end foroven, så sollyset kan nå hele hækken.

Trin 2

Efter du har klippet siderne kan du begynde at beskære toppen. Et godt tip til at klippe den helt lige er, at du kan placere to lange pinde i hver sin ende af hækken. Derefter trækker du en snor fra den ene ende til den anden – nu har du så noget at klippe lige efter.

Trin 3

Efter du har været igang med at klippe buksbommen, så anbefales det, at du gøder den med ko- eller fjerkrægødning. Til slut er der kun oprydningsarbejdet. Grenene skal samles sammen og derefter venter sikkert en tur på genbrugsstationen. 

Lad os stå for at klippe din buksbom 

Det kan være en tidskrævende opgave at finde ud af, hvilken type hæk man har samt, hvordan og hvornår man bør klippe den. Men også selve hækklipningen og oprydningen kan tage lang tid. Vil du bare gerne slippe for alt bøvlet og lave andre sjovere ting i din weekend, så lad vores super dygtige og professionelle fagfolk klare opgaven for dig. 

Vil du have et tilbud på klipning af din buksbom?