Klipning og beskæring af bøgehæk

Vil du vide mere klipning og beskæring af bøgehæk? Find svarene på dine spørgsmål i guiden her eller få et tilbud på hækklipning via knappen nedenfor.

Her kan du læse mere om at klippe og beskære din bægehæk

En bøgehæk er en af danskernes fortrukne hække, da den er nem at passe, men også særdeles solid. I vores guide om klipning og beskæring af bøgehæk gør vi dig klogere på, hvordan du holder hækken sund år efter år.

Bor du i Storkøbenhavn & Nordsjælland, og vil du ikke selv vil stå for klipning eller beskæring af din bøgehæk, kan du også bestille hækklipning fra os, så du kan få ordnet hækken.

SE HVAD VORES KUNDER SIGER OM OS


SKAL MIN BØGEHÆK KLIPPES ELLER BESKÆRES?

Det er værd at sætte sig ind i om din bøgehæk kræver en klipning eller beskæring. For den normale boligejer er der som regel ingen forskel på klipning og beskæring af en hæk, men hos fagfolkene er der stor forskel. Det er nemlig ikke helt ligemeget, om de skal ud og klippe eller beskære en hæk.

Forskellen på klipning og beskæring af en bøgehæk:

Klipning af bøgehæk

Ved klipning af en bøgehæk betyder det hos fagfolkene, at de trimmer hækken let og derfor kun klipper lidt af. Regelmæssig klipning gør at din hæk bliver tættere, men også flottere at se på. Hvis din hæk ikke trænger til at få klippet så meget af, kan opgaven som regel klares med en hækkesaks. Det kan godt betale sig at holde sin hæk ved lige, da beskæring er en større opgave tidsmæssigt. Det er faktisk også en prismæssigt dyrere opgave, hvis du overvejer at betale dig fra det.

Beskæring af bøgehæk

Når man taler om beskæring af en bøgehæk, så er der ofte tale om et lidt større “indgreb” på din hæk. Er din hæk blevet alt for bred eller høj og skal der tages meget af den, så er det ikke altid at en almindelig hækkeklipper eller -saks kan klare opgaven. Grenene kan være blevet så tykke, at de ikke kan klippes over med en saks. Derfor er man nødt til at bruge mere avanceret udstyr som foreksempel en sav eller motorsav. Opgaven er ofte mere bøvlet end en almindelig klipning.

Hvornår skal jeg klippe min bøgehæk?

Hvis du har anskaffet dig en ny bøgehæk, bør du ikke gøre noget ved den det første år, da den skal have lov til at vokse. Læs mere om, hvordan du beskærer en ny bøgehæk i afsnittet nedenfor “hvordan klipper man en bøgehæk“. 

Har du en bøgehæk der trænger til en let klipning, så den bliver tættere, er det helt op til dig om du vil klippe den én til to gange om året. Hvis du ønsker kun at klippe den én gang om året, anbefaler vi, at du gør det i juli. Hvis du vil klippe den to gange om året, så anbefaler vores fagfolk, at du gør det i juni og august. Klipper du din bøgehæk inden Sankt Hans, skal du være særligt opmærksom på, at der kan gemme sig fuglereder i din hæk. Derfor er det en god idé at tjekke din hæk igennem, inden du går i krig med hækklipningen.

Hvornår skal jeg beskære min bøgehæk?

Hvis du har en gammel bøgehæk, og den trænger til en beskæring, så anbefales det, at du beskærer den i det tidlige forår. Februar-marts er gode måneder at gøre det i, men nogle fortrækker at vente til april, for at komme tættere på løvspring, som kan minimere risikoen for svampeangreb.
 Hvis du har andre hæktyper og gerne vil vide, hvornår du skal klippe hæk, så læs mere på vores side “hvornår skal jeg klippe hæk“.

En beskæring af en bøge kræver ofte en hækklipper

Hvordan klipper man en bøgehæk?

Du bør ikke klippe bøgehæk det første år hvis den er helt ny. Det anbefales, at du kun starter med at klippe ganske let ind i siderne. Højden bør du først klippe, når den har fået den ønskede højde.

Hvis du har en voksen bøgehæk, som er blevet alt for stor, kunne man fristes til at klippe den helt ned. Men det er en rigtig dårlig idé, da den kan tage skade eller i værste tilfælde dø af det. Generelt bør man klippe hækken “ned til sidst klip” – altså til højden ved sidste klipning.

Skal bøgehækken beskæres anbefaler fagfolkene at tage en side af gangen, så du det ene år tager den ene side og det næste år tager den anden side. Toppen kan du tage, når du vil, men det kan indimellem være en god idé at beskære/klippe hækken 10-20 cm. længere ned end den højde du ønsker, da den vokser hurtigt.

Slip for at klippe eller beskære din hæk 

Har du svært ved at finde ud af om, der er tale om en klipning eller beskæring af din bøgehæk? Og har du egentlig bare lyst til at slippe for at sætte dig ind i, hvordan du bærer dig ad, så er der hjælp at hente. Vores super dygtige og professionelle fagfolk kommer gerne og klarer opgaven for dig. Så slipper du for alt bøvlet og kan med ro i maven lave andre sjovere ting.

Skal din bøgehæk klippes eller beskæres?