Klipning og beskæring af thujahæk

HomeBob giver dig gode tips og råd til klipning og beskæring af thujahækken

Thujahækken er en kraftig hæk, som ses i mange danske haver. I vores guide om klipning og beskæring af thujahæk gør vi dig klogere på, hvordan du holder hækken sund år efter år.

Bor du i Storkøbenhavn & Nordsjælland, og vil du ikke selv vil stå for klipning eller beskæring af din thujahæk, kan du også bestille hækklipning fra os, så du kan få ordnet hækken.

SE HVAD VORES KUNDER SIGER OM OS


SKAL MIN THUJAHÆK KLIPPES ELLER BESKÆRES?

Det er en god idé at sætte sig ind i, hvordan og hvornår du klipper eller beskærer din thujahæk rigtigt. Der er nemlig stor forskel på klipning og beskæring, hvis du spørger fagfolkene. Bliv klogere nedenfor.

Forskellen på klipning og beskæring af en thujahæk:

Klipning af thujahæk

Hvis man spørger fagfolkene om, hvad det vil sige at klippe en thujahæk, så betyder det en let trimning af hækken. Altså en klipning betyder, at man ikke behøver at få klippet så meget af. Ved sådan en opgave vil du sagtens kunne bruge en hækkesaks eller en hækklipper. Du kan nedenfor læse mere om, hvordan du klipper din thujahæk. Hvis thujahækken er blevet alt for stor eller skal klippes ned, så er der tale om en beskæring. En beskæring er ofte en mere tidsmæssigt krævende og prismæssigt dyrere opgave.  

Beskæring af thujahæk

Ved beskæring af en thujahæk, så betyder det hos fagfolkene, at der bliver taget meget mere af din hæk, end hvad en let klipning kan klares med. Så hvis din thujahæk er løbet fra dig, så skal man være opmærksom på, at en almindelig hækkesaks eller hækklipper nok ikke kan klare opgaven. De fleste, der skal til at beskære, bruger kraftigere værktøj i form af en motorsav. Det er bare ikke altid, at den normale husejer ligger inde med det. Derfor kan man overveje at få en professionel til at klare beskæringen. 

VÆRD AT VIDE OM THUJAHÆKKEN

Thuja hører til slægten stedsegrøn, hvilke betyder, at den bevarer sine grønne nåle året rundt. Fra naturens side er thujaen pyramideformet og derudover er den utrolig hårdfør overfor kraftig vind. Der er ingen tvivl om, at hækken har mange fordele, men når det kommer til klipning og beskæring af en thujahæk, så er det ikke en nem opgave. Vi har samlet de bedste råd til hækklipning af thujahækken nedenfor.

Hvordan klipper og beskærer man thujahækken?

Thuja tåler både klipning og beskæring, men det er en af de sværeste hække at klippe. Den kan nemlig ikke tåle alt for hård beskæring, da den i værste fald kan stå tilbage med bare “huller”, hvor der ikke kommer nye skud igen. Har du en thuja hæk, der er blevet for bred, så skal du være meget omhyggelig, inden du begynder at klippe den. Du bør tage lidt af gangen, to til tre gange om året indtil den har fået den ønskede bredde. Det kan desværre tage rigtig mange år at få klippet den helt ind igen.

Det frarådes at klippe ind i hækken, hvor der ikke er grønne nåle, da du kan risikere, at der ikke længere kan komme nye skud. Og så står du lige pludselig med en hæk som har “huller”. Ligesom mange andre hæktyper bør thujaen være bredere i bunden end i toppen. En god tommelfingerregel er at holde den til ca. 50 cm bred i bunden.

Hvornår skal jeg klippe min thujahæk?

Som tidligere beskrevet, så er beskæring af thuja en svær opgave, og man skal derfor holde tungen lige i munden inden, man bare begynder at klippe løs. Det bedste tidspunkt for at beskære thuja hækken, er hvor nyvæksten er ved at blive gammel. På den måde sikrer du nemlig, at du får klippet i den grønne vækst.

Det anbefales mere præcist at beskære thuja hækken i juli eller senest august. For at få en mere skarp form på din thuja hæk, så klipper mange deres hæk i juli måned. Hvis du godt kunne tænke dig at læse om, hvilket vejr, der er det bedste til hækklipning, så læs mere på vores side “hvad er det bedste vejr til hækklipning?“.

Lad HomeBob stå for at klippe din thujahæk

Det kan være en svær opgave at begive sig ud i klipning af en thuja hæk, hvis ikke man har sat sig ordentlig ind i hvordan sådan en skal beskæres. Men bare rolig hos HomeBob har vi dygtige og professionelle fagfolk, som nemt og effektivt kan klare opgaven for dig. Udover at du slipper for at sætte dig godt ind i, hvordan du bærer dig ad, så slipper du også for den tidskrævende opgave, hvor du selv skal igang med at klippe og beskære din thuja hæk. Tøv ikke med at kontakte os og brug i stedet din tid på langt sjovere ting.

Skal din thujahæk klippes eller beskæres?