Klipning og beskæring af thujahæk

HomeBob giver dig gode tips og råd til klipning og beskæring af thujahækken

Thuja hører til slægten stedsegrøn, hvilke betyder, at den bevarer sine grønne nåle året rundt. Fra naturens side er thujaen pyramideformet og derudover er den utrolig hårdfør overfor kraftig vind. Der er ingen tvivl om, at hækken har mange fordele, men når det kommer til klipning og beskæring af en thujahæk, så er det ikke en nem opgave. Derfor er det en god idé at sætte sig ordentlig ind i, hvordan og hvornår den skal beskæres. Vi har samlet de bedste råd til hækklipning af thujahækken nedenfor.

Hvordan klipper og beskærer man thuja hækken?

Thuja tåler både klipning og beskæring, men det er en af de sværeste hække at klippe. Den kan nemlig ikke tåle alt for hård beskæring, da den i værste fald kan stå tilbage med bare “huller”, hvor der ikke kommer nye skud igen. Har du en thuja hæk, der er blevet for bred, så skal du være meget omhyggelig, inden du begynder at klippe den. Du bør tage lidt af gangen, to til tre gange om året indtil den har fået den ønskede bredde. Det kan desværre tage rigtig mange år at få klippet den helt ind igen. Det frarådes at klippe ind i hækken, hvor der ikke er grønne nåle, da du kan risikere, at der ikke længere kan komme nye skud. Og så står du lige pludselig med en hæk som har “huller”. Ligesom mange andre hæktyper bør thujaen være bredere i bunden end i toppen. En god tommelfingerregel er at holde den til ca. 50 cm bred i bunden.

Hvornår skal jeg klippe min thuja hæk?

Som tidligere beskrevet, så er beskæring af thuja en svær opgave, og man skal derfor holde tungen lige i munden inden, man bare begynder at klippe løs. Det bedste tidspunkt for at beskære thuja hækken, er hvor nyvæksten er ved at blive gammel. På den måde sikre du nemlig, at du får klippet i den grønne vækst. Mere præcist anbefales det at beskære thuja hækken i juli eller senest august. For at få en mere skarp form på din thuja hæk, så klipper mange deres hæk i juli måned. Hvis du godt kunne tænke dig at læse om, hvilket vejr, der er det bedste til hækklipning, så læs mere på vores side “hvad er det bedste vejr til hækklipning?“.

Lad HomeBob stå for at klippe din thuja hæk

Det kan være en svær opgave at begive sig ud i klipning af en thuja hæk, hvis ikke man har sat sig ordentlig ind i hvordan sådan en skal beskæres. Men bare rolig hos HomeBob har vi dygtige og professionelle fagfolk, som nemt og effektivt kan klare opgaven for dig. Udover at du slipper for at sætte dig godt ind i, hvordan du bærer dig ad, så slipper du også for den tidskrævende opgave, hvor du selv skal igang med at klippe og beskære din thuja hæk. Tøv ikke med at kontakte os og brug i stedet din tid på langt sjovere ting.

Få et gratis tilbud på klipning af din thuja hæk?