Hvad er det bedste vejr til hækklipning?

Hvad er det bedste vejr til hækklipning?

Det bedste vejr til hækklipning er ifølge mange overskyet vejr og lidt vind. Årsagen til det er, at vinden da sørger for at blæse insekter væk, som bliver hvirvlet frem, når du klipper hækken.

Der er dog mange forskellige meninger om, hvad der er det bedste vejr til hækklipning. Her får du svar omkring hækklipning i al slags vejr.

Har du spørgsmål om, hvornår på året du skal klippe din hæk? Læs vores guide om “hvornår skal jeg klippe hæk“.

Kan man klippe hæk i al slags vejr?

Enhver boligejer ved, at hækken kræver vedligeholdelse året rundt. Det bliver man ekstra opmærksom på, når den vokser sig stor og grøn i årets varmere måneder. Det er dog ikke altid vejret er lige belejligt, når hækken trænger til klipning, og der endelig er tid i kalenderen. 

Det er muligt at klippe hæk i forskelligt slags vejr. Der er dog vejrtyper og årstider, der er mere velegnede end andre. Og selvom gråvejr og let vind måske på papiret er det oplagte kan der være andre tidspunkter, der trækker mere i boligejeren, når hækken skal klippes.

Hækklipning i tørke

Hvad skal du være opmærksom på ved hækklipning under tørke?

Mange vil nok foretrække, at solen skinner, at skyer – og måske særligt regnvejr – holder sig langt væk, når hækken skal klippes. Det gør det lidt mere indbydende og hyggeligt at finde værktøj frem fra skuret, så hækklipningen kan klares i ro og mag uden at skele til himlen ovenfor.

Man skal dog være opmærksom på hækklipning ifm. tørke. Klipper eller beskærer man hækken før eller under en længere periode med tørke kan man i værste tilfælde forvolde meget skade på hækken. Så får hækplanterne nemlig ikke tilstrækkeligt med næring og vand til at danne nye skud.

Tidligere har den danske sommer oftest være synonym med regnvejr, men især de senere års varme somre kunne tyde på, at dette er noget boligejere altså bør være ekstra opmærksomme på.

Hækklipning i regnvejr

Hækklipning i regnvejr er måske ikke den bedste ide

Det er muligt at klippe hæk i regnvejr, men det anbefales ikke altid. Lidt let støvregn eller en byge ifm. hækklipningen tager du næppe skade af, men større mængder regn over længere perioder vanskeliggør opgaven betydeligt.

At klippe hæk, når den er våd er ikke særlig sjovt. Derudover bliver afklippet ekstra tungt at bakse rundt med, når der skal ryddes op bagefter. Som beskrevet nedenfor er der også en sikkerhedsrisiko forbundet med at klippe hæk, når det regner.

Er det farligt at klippe hæk i regnvejr?

Hækklipning i regnvejr er ikke den bedste løsning. Det medfører en risiko for glatte stiger og mudret underlag, som kan give personskade, hvis du falder – særligt med tanke på udstyret du benytter samtidig. Du bør også undgå at bruge elektriske apparater i regnen, da de i værste tilfælde kan give stød og gå i stykker.

Hækklipning i frostvejr

Kan man klippe hæk i frostvejr?

Der kan være tilfælde, hvor du har behov for at klippe hæk i frostvejr, hvis den f.eks. rager ud i indkørslen eller på anden måde er en irritation for omgivelserne.

Du bør måske overveje en ekstra gang inden du kaster dig ud i det. Vælger du at klippe hæk i frost kan forvolde varig skade på hækken. Når du klipper eller beskærer hækken efterlader du nemlig åbninger for nye skud, der ikke når at hærde, hvis de får frost og dermed dør. Af samme årsag anbefales det, at du ikke klipper hækken først på året eller sent på året.

Undgå besværet – lad os klippe din hæk

Det kan være svært at hitte rundt i udstyr, teknik, vejr, årstid og hyppighed for hækklipning. Desuden er hækklipning en tidskrævende opgave, og det kan for mange være svært at finde en ledig weekend at få klaret det. Først skal hækken klippes, så skal affaldet samles og til sidst skal sækkevis af afklip måske også køres på genbrugspladsen. 

HomeBobs professionelle fagfolk står klar til at hjælpe dig med hækklipning. Vi sørger for et flot resultat og hjælper dig selvfølgelig helt i mål med opgaven. Kontakt os og hør nærmere.

Vil du have et tilbud på hækklipning?