Guide til udendørs vinduespudsning

Vil du vide mere om vinduespudsning udendørs? Find svarene på dine spørgsmål i guiden her eller få et tilbud på vinduespudsning via knappen nedenfor.

Hvorfor er udendørs vinduespudsning vigtigt?

Vi har allesammen prøvet at kigge ud gennem beskidte vinduer derhjemme. Solen titter frem, men de snavsede vinduer lægger en dæmper på glæden og giver næring til den dårlige samvittighed i stedet.

For at komme den situation i forkøbet er det vigtigt at få pudset vinduerne med jævne mellemrum. Udendørs vinduespudsning bør foretages hyppigt (hver 2. eller hver 3. måned), da vinduerne konstant er udsat for vind og vejr. Det gør, at snavs og skidt hele tiden hober sig op.

Indimellem er det også vigtigt at pudse vinduer indvendigt. Det anbefales, at indendørs vinduespolering foretages mindst to gange årligt, men bør altid vurderes ud fra den familiens behov.

  • Søger du hjælp til udendørs vinduespudsning? Kontakt HomeBob for et uforpligtende tilbud.

Hvordan pudser man vinduer udenfor?

Udendørs vinduespudsning kræver tid og forberedelse. Derudover kræver det det rigtige udstyr og den rigtige teknik, så du undgår striber og indgroede pletter. Det kan også være en god ide at tage højde for vind og vejr, så du får de bedste betingelser for at pudse vinduerne.

Afsæt altid rigeligt med tid til at pudse vinduerne. Det er bedre at få det gjort ordentligt end at skulle igang igen ugen efter. 

Det rette udstyr til vinduespudsning udenfor
Med en god spand og det rette udstyr er udendørs vinduespudsning en smal sag.

Udstyr til udvendig vinduespudsning

Du kan ikke pudse vinduer uden det rigtige udstyr. Her er hvad de professionelle vinduespudsere har med på job, når der skal pudses vinduer på boliger – små som store.

1. Den perfekte sæbevandsblanding

Lav en god blanding bestående af koldt vand, opvaskemiddel og en lille smule salmiakspiritus. Det hjælper med til at fjerne de værste fedtpletter og snavs fra vinduerne. Bland følgende ingredienser i en spand:

  • 5 liter koldt vand
  • 1 spsk. opvaskemiddel
  • En halv hætte med salmiakspiritus

2. En god indsæberbørste/indvasker

Vask alle boligens vinduer med blandingen ved at bruge en indsæberbørste eller indvasker. Dyp den i blandingen og lad den dryppe af i spanden inden du starter. Dæk derefter hele ruden i sæbe ved hjælp af indvaskeren. 

3. Gummiskraber til at fjerne sæben

Når ruden er sæbet godt ind skal du bruge en god gummiskraber til at fjerne den. Husk at din gummiskraber ikke skal benyttes til andet end vinduespudsning, da du ellers risikerer striber på ruden og får et dårligere resultat. Sæben skrabes af i en jævn og hurtig vandret bevægelse fra side til side nedover vinduet. Husk altid et overlap på et par centimeter mellem banerne, så striber og løbere undgås. Er vinduerne ekstra beskidte kan ovenstående proces gentages en gang mere.

4. Tør klud til aftørring

Husk at tørre af med en tør klud eller et viskestykke – især i kanterne, så alle sæberester er fjernet helt. Det giver et flot resultat og er også med til at forlænge vinduernes levetid.

Vinduespolering udendørs er vigtigt at få udført
Udendørs vinduespudsning kan udføres i al slags vejr.

Hvad er det bedste vejr til vinduespudsning?

Der findes mange myter om, hvad der er det bedste vejr til vinduespudsning. Det er muligt at pudse vinduer i al slags vejr, men der er dog et par ting, du skal være opmærksom på afhængigt af vejret.

Vinduespudsning i frostvejr

Du kan sagtens pudse vinduer i frostvejr, men udover det varme tøj kræver det også en lidt anderledes sæbeblanding, og at du arbejder ekstra hurtigt, så vandet på ruden ikke fryser til is. Du finder blandingen til at pudse vinduer i frostvejr her.

Beskidte ruder der trænger til vinduespudsning
Solskinsvejr giver gode betingelser for vinduespudsning, så længe det ikke er alt for varmt.

Vinduespudsning i solskinsvejr

Man kan sagtens pudse vinduer mens solen skinner, hvis det ikke er alt for varmt. En brandvarm sommerdag, hvor solen skinner fra en skyfri himmel og har varmet vinduerne godt op, er det dog IKKE den bedste idé at gå i gang med vinduespudsningen. I vores guide om at pudse vinduer i solskin kan du læse hvorfor.

Vinduespudsning i regnvejr

Selvom de færreste måske har lyst til at pudse vinduer i regnvejr, så giver det faktisk ofte renere ruder og et bedre resultat. Det skyldes at snavset på ruderne bliver blødet op og derved er nemmere at vaske af. Så på med regntøjet og glæd dig til at komme tilbage ind i varmen bagefter. Læs vores guide for flere tips om at pudse vinduer i regnvejr.

Glem ikke den indendørs vinduespudsning!

Vinduespudsning handler ikke kun om den udvendige pudsning. Ofte trænger vinduerne også til at blive pudset indvendigt, så klø endelig på og gentag proceduren indenfor nogenlunde samme dag som den udvendige pudsning. 

Skal HomeBob klare din vinduespudsning udendørs?

HomeBob tilbyder vinduespudsning i Storkøbenhavn & Nordsjælland. Vi samarbejder med de dygtigste lokale vinduespudsere, der alle sætter en ære i at levere et godt stykke arbejde. Vi giver garanti på alt arbejde, vi udfører og har som mål, at boligejere skal undgå alt bøvlet. Du kan nemt og hurtigt få et tilbud på indvendig og udvendig vinduespudsning, og vores fagfolk og kundeservice er altid til at få fat på i tilfælde af, at du har spørgsmål til vinduespudsning. Vi har masser af glade kunder og vil med glæde tage dig med på ruten.

Må vi give dig et uforpligtende tilbud på vinduespudsning?