Kan man pudse vinduer i regnvejr?

Kan man pudse vinduer i regnvejr?

Når det er mørkt udenfor og regnen siler ned er vinduespudsning måske ikke det første du tænker på. Men at pudse vinduer i regnvejr giver det faktisk ofte renere ruder og et bedre resultat. Det er fordi snavs og pletter på ruderne bliver blødet op og derved bliver nemmere at vaske af. Så vi siger: På med regntøjet og glæd dig til at komme tilbage ind i tørvejr bagefter.

Overvejer du at pudse vinduer i regnvejr?

Man kan sagtens pudse vinduer, når det regner selvom let støvregn måske er at foretrække frem for silende regn, hvis vinduerne trænger til akut pudsning.

Opskrift til at vaske vinduer i regnvejr

Skal du pudse vinduer i regnvejr kræver det en god sæbevandsblanding, som indeholder koldt vand, opvaskemiddel og en lille smule salmiakspiritus. Så er du sikker på at få bugt med de værste pletter og snavs på vinduerne. Du skal blot blande ingredienserne her i en spand:

  • 5 liter koldt vand
  • 1 spsk. opvaskemiddel (eller sulfo)
  • En halv hætte salmiakspiritus

Teknik til vinduespudsning i regnvejr

Skal du pudse vinduer i regnvejr og vil du gerne undgå at blive helt gennemblødt, så er det en god ide at have styr på teknikken til at pudse vinduer. Med fremgangsmåden nedenfor sørger vi for, at du er rigtigt klædt på.

Vask alle vinduerne med blandingen ved at bruge en god indsæberbørste eller indvasker. Dyp den i sæbeblandingen og lad den dryppe af inden du starter. Dæk dernæst hele ruden i sæbe ved hjælp af indvaskeren.

Når ruden er dækket af sæbe skal du bruge en gummiskraber til at rense ruden fri for sæbe. Du skal benytte en jævn og hurtig vandret bevægelse fra side til side nedover vinduet. Husk altid at lade banerne overlappe et par centimeter, så løbere og striber undgås. Er vinduerne mere beskidte end normalt kan ovenstående proces gentages en gang mere.

Til sidst skal du tørre vinduerne af med en tør klud eller et viskestykke – især i kanterne, så alle sæberester er fjernet helt. Det giver et flot resultat og er ovenikøbet med til at forlænge vinduernes levetid.

HomeBob rykker ud i dit nabolag for enden af regnbuen

Få hjælp til vinduespudsning uanset vejret

Vinduespudsning er nødvendigt året rundt. Og det kan være en sur tjans, der konstant giver dårligt samvittighed, når det regner i længere periode. Og det gør det jo engang imellem i lille Danmark. Derfor kan du overveje at søge hjælp hos et vinduespudserfirma som HomeBob. Vores vinduespudsere dækker hele Storkøbenhavn & Nordsjælland. De leverer altid et tilfredsstillende resultat de kan stå inde for, så du er helt sikkert i trygge hænder hos os.

Vil du have et gratis tilbud på vinduespolering?