Kan man pudse vinduer i frostvejr?

Kan man pudse vinduer i frostvejr?

Du kan sagtens pudse vinduer i frostvejr, hvis du er klædt ordentligt på. Der er dog et par ting man skal være opmærksom på. Hvis man skal vaske vinduer i minusgrader kræver det nemlig en special sæbevandsblanding, og derudover skal du arbejde ekstra hurtigt, så vandet på ruden ikke når at fryse til is. Det nytter altså ikke at fumle med skraberen undervejs eller være langsom til at komme rundt med en klud, når vinduet skal tørres af.

Overvejer du at pudse vinduer i frostvejr?

Brug varmt vand og lav følgende blanding til vinduesvask i frostvejr:

  • 5 liter varmt vand (i stedet for koldt vand, som man normalt vil benytte til vinduespudsning)
  • 1 spsk. alm. opvaskemiddel / sulfo
  • 1 dl. husholdningseddike
  • En anelse husholdningssprit. Sprit har et frysepunkt under 0 grader, hvilket gør, at vandet på ruden ikke fryser så hurtigt. Husk, at jo lavere temperaturen er, jo mere sprit bør du bruge.
  • Hvis det er muligt bør du pudse vinduerne, mens solen skinner på dem. Solskin gør ruden en smule varmere og dermed fryser blandingen på ruden langsommere til is.

Teknik til at vaske vinduer i minusgrader

Kaster du dig ud i vinduespudsning om vinteren og vil du gerne undgå at blive til Snemand Frost undervejs, så kan det betale sig at have styr på teknikken til at pudse vinduer. Med fremgangsmåden nedenfor er du godt klædt på – så skal du bare huske vinterjakken, hue og vanter, så du kan holde varmen.

Når ruderne er sæbet ind skal de skrabes hurtigt af. Skrab blandingen af med en gummiskraber lige efter, du har vasket dem, så blandingen ikke når at fryse til is.

Til sidst tørres ruderne hurtigt og grundigt af. Brug en helt tør og ren, fnugfri klud eller et viskestykke til at tørre ruderne efter med.

Få hjælp til at vaske vinduer om vinteren og resten af året

Vinduespudsning er relevant året rundt. Det er ikke sikkert det altid er lige sjovt, når temperaturen sniger sig under frysepunktet. Derfor kan du overveje at søge hjælp hos en professionel vinduespudser som HomeBob. Vores vinduespudsere kører i hele Storkøbenhavn & Nordsjælland. De leverer altid et resultat de kan stå 100% inde for, så du er i trygge hænder hos os.

Vil du have et gratis tilbud på vinduespolering?