Kan man pudse vinduer i solskin?

Kan man pudse vinduer i solskin?

Når solen titter frem om foråret eller bager ned fra en skyfri himmel en varm sommerdag er der mange, der bliver ekstra opmærksomme på beskidte vinduer, der trænger til at blive pudset. 

Overvejer du at vaske vinduer i solskin?

Man kan sagtens pudse vinduer mens solen skinner, hvis det ikke er alt for varmt. En brandvarm sommerdag, hvor solen skinner fra en skyfri himmel og har varmet vinduerne godt op, er det dog IKKE den bedste idé at gå i gang med vinduespudsningen.

Når vinduerne er blevet varmet op af solen, risikerer du nemlig, at ruden er så varm, at vandet fordamper hurtigere end du kan nå at tørre det af ruden med gummiskraberen. På grund af mængden af kalk i vandet i Danmark, vil det ofte efterlade spor på ruden i form af en hvid hinde.

Opskrift til at pudse vinduer i solskin

Skal du pudse vinduer i solskin kræver det en god sæbeblanding bestående af koldt vand, opvaskemiddel og en lille smule salmiakspiritus. Så er du sikker på at få bugt med de værste fedtpletter og snavs på vinduerne. Du skal blot blande ingredienserne nedenfor i en spand:

  • 5 liter koldt vand
  • 1 spsk. opvaskemiddel
  • En halv hætte med salmiakspiritus

Teknik til vinduespudsning i solskinsvejr

Skal du pudse vinduer i solskin og vil du gerne undgå at smelte i solen, så kan det betale sig at have styr på teknikken til at pudse vinduer. Med fremgangsmåden nedenfor sørger vi for, at du er rigtigt klædt på.

Det kan dog godt lade sig gøre at pudse vinduer i solskin, hvis du er hurtig med skraberen. Nogle professionelle benytter sig af et lille trick, der kan give dig lidt ekstra tid til afskrabningen i solskinsvejret. Tricket er ganske enkelt at putte nogle isterninger i vandet, da det så er længere tid om at fordampe, og det giver dig længere tid til at skrabe ruderne rene for sæbe. 

Til sidst tørres ruderne hurtigt og grundigt af. Brug en helt tør og ren, fnugfri klud eller et viskestykke til at tørre ruderne efter med.

Få hjælp til at vaske vinduer om sommeren og resten af året

Vinduespudsning er relevant året rundt. Det er ikke sikkert det altid er lige sjovt, når solen bager ned fra en skyfri himmel. Derfor kan du overveje at søge hjælp hos en professionel vinduespudser som HomeBob. Vores vinduespudsere kører i hele Storkøbenhavn & Nordsjælland. De leverer altid et resultat de kan stå 100% inde for, så du er i trygge hænder hos os.

Vil du have et gratis tilbud på vinduespolering?