Guide til indendørs vinduespudsning

Vil du vide mere om vinduespudsning indendørs? Find svarene på dine spørgsmål i guiden her eller få et tilbud på vinduespudsning via knappen nedenfor.

Husk at sørge for indendørs vinduespudsning

Hvorfor er indendørs vinduespudsning vigtigt?

Vi kender det allesammen. Man sidder og kigger ud gennem beskidte vinduer. Solen kigger endelig frem, men de beskidte vinduer lægger en dæmper på glæden og giver næring til den dårlige samvittighed i stedet.

For at komme den situation i forkøbet er det vigtigt at pudse vinduer indvendig med jævne mellemrum. Udendørs vinduespudsning bør foretages hyppigt (hver 2. eller hver 3. måned), da vinduerne konstant er udsat for vind og vejr. Det gør, at snavs og skidt hele tiden hober sig op.

Indimellem er det dog vigtigt også at pudse vinduer indvendigt for at få bugt med f.eks. fedtfingre fra børnene, beskidte poter fra hunden, sod fra stearinlys eller pletter fra cigaretrygning. Det anbefales, at vaske vinduer indvendigt mindst to gange årligt, men behovet for indvendig vinduespolering bør vurderes ud fra den individuelle families behov.

Hvordan pudser man vinduer indendørs?

Indendørs vinduespudsning kræver tid og forberedelse. Derudover kræver det det rigtige udstyr og den rigtige teknik, så du undgår striber og indgroede pletter.

Afsæt altid tilstrækkeligt med tid til at pudse vinduerne. Det er bedre at få det gjort ordentligt end at skulle igang igen ugen efter. Som forberedelse anbefaler vi, at vindueskarme ryddes og eventuelle møbler foran vinduer flyttes/rykkes ud (hvis muligt), så det er lettere at komme til.

Læs videre nedenfor for at blive klogere på udstyr til at pudse vinduer indendørs.


GRATIS: FÅ ET TILBUD PÅ VINDUESPUDSNING

HomeBob tilbyder vinduespudsning i Storkøbenhavn & Nordsjælland. Udfyld felterne herunder, og vi vender hurtigt tilbage med et tilbud på at pudse vinduerne på dit hus.


Udstyr til indvendig vinduespudsning

Du kan ikke pudse vinduer uden det rigtige udstyr. Her er hvad de professionelle vinduespudsere har med på job.

1. Den optimale sæbevandsblanding

Lav først en blanding bestående af koldt vand, opvaskemiddel og en smule salmiakspiritus. Det er nok til at fjerne de værste fedtpletter og snavs fra vinduerne. Blandingen laves ved at hælde følgende i en spand:

  • 5 liter koldt vand
  • 1 spsk. opvaskemiddel
  • En halv hætte med salmiakspiritus

2. En god indsæberbørste/indvasker

Vask vinduerne med blandingen ved at bruge en indsæberbørste eller indvasker. Dyp den i blandingen og lad den dryppe lidt af i spanden inden du starter. Derved undgår du at plaske vand ud over det hele. Dæk derefter hele ruden i sæbe ved hjælp af indvaskeren. 

3. Gummiskraber til at fjerne sæben

Når ruden er sæbet godt ind skal du bruge en god gummiskraber til at fjerne den. Dette gøres i en jævn og hurtig vandret bevægelse fra side til side nedover vinduet. Husk overlap mellem banerne, så striber og løbere undgås. Er vinduerne ekstra beskidte kan ovenstående proces gentages en ekstra gang.

4. Tør klud til aftørring

Husk at tørre af med en tør klud – især i kanterne, så sæberesterne er fjernet helt. Det giver et flot resultat og er også med til at forlænge vinduernes levetid.

Somme tider er der behov for både indvendig og udvendig vinduespudsning
Vinduerne skal pudses både indvendigt og udvendigt. Så bliver de så fine, at man næsten glemmer de er der.

Glem ikke den udendørs vinduespudsning!

Opgaven med at få pudset vinduerne slutter dog desværre ikke med den indvendige pudsning. Ofte trænger vinduerne endnu mere til at blive pudset udvendigt, så klæd dig på efter vejret og gentag proceduren indenfor. 

Kan du ikke selv klare opgaven med at pudse vinduer indvendig?

For nogen bliver opgaven med at vaske vinduer indendørs for stor en mundfuld. Det skyldes ofte, at nogle vinduer er svært tilgængelige eller at antallet af vinduer simpelthen for er højt, hvilket betyder, at pudsning af vinduer indendørs kan tage mange timer at få klaret. Og så er der efterfølgende en tilsvarende opgave, der venter med at pudse vinduer udvendig.

For andre har rengøring af vinduer indvendig altid været noget man selv klarede, når vinduerne trængte til pudsning, men nu har man erkendt, at det er for vanskeligt, hårdt eller usikkert at overkomme selv.

Hvem kan hjælpe med at vaske vinduer indvendigt?

Der findes masser af professionelle vinduespudsere, som kan hjælpe med indvendig vinduespudsning. De klarer opgaven med et smil på læben og sørger for et flot resultat i sidste ende.

Du kan altid spørge naboen til råds om de kender en god lokal vinduespudser. Ellers tyr mange til en søgning på Google eller Trustpilot, når de er på jagt efter en god og pålidelig vinduespudser.

Skal HomeBob klare din vinduespudsning indendørs?

HomeBob tilbyder vinduespudsning i Storkøbenhavn & Nordsjælland. Vi samarbejder med de dygtigste lokale vinduespudsere, der alle sætter en ære i at levere et godt stykke arbejde. Vi giver garanti på alt arbejde, vi udfører og har som mål, at boligejere skal undgå alt bøvlet.

Du kan nemt og hurtigt få et tilbud på indvendig og udvendig vinduespudsning, og vores fagfolk og kundeservice er altid til at få fat på i tilfælde af, at du har spørgsmål til vinduespudsning. Vi har masser af glade kunder og vil med glæde tage dig med på ruten.

Må vi give dig et uforpligtende tilbud på vinduespudsning?