Rensning af terrassefliser

Er dine terrassefliser medtaget af skidt og ser de triste og kedelige ud? Så læs vores guide og få de gode råd til rensning af terrasse.

Læs om hvordan du renser terrassefliser

Hvordan ved du om det er tid til rensning af terrassefliser? Mange husejere kender til problemet med triste og kedelige beskidte terrassefliser. Fliserne kan være indtaget af alger,mos og flistpest og når de er det, så ved du at det er tid til fliserens. Vil du gerne have terrassens fliser pæne igen, så er der ingen vej udenom en god omgang rengøring af terrassefliser. Nedenfor kan du læse vores gode råd, så du kan få terrassen super flot igen.


Få et tilbud på rensning af terrassefliser

HomeBob tilbyder rensning af terrasse i Storkøbenhavn & Nordsjælland. Udfyld felterne herunder, og vi vender hurtigt tilbage med et tilbud på fliserens.

Er du i tvivl om noget – så ring til os på 70 20 30 23.
(Åbent i hverdagene fra 10-14)

Rensning af terrasse

Vil du gerne have dine fliser til at se ud som nye igen, så er rensning af terrassefliser et must. Rensning af terrassen bliver ikke kun flot, men du kan også forlænge flisernes levetid ved at holde dem ved lige. Mange bliver ekstra opmærksom på nødvendigheden, når vinteren er ovre og foråret indbyder til udendørsliv på terrassen og i haven. Hvis du selv vil i gang med at rense din terrasse, så er det bedste tidspunkt på året fra april og fremefter, når nattefrosten er forbi. Sådan kommer du i gang:

Rengøring af terrassefliser – Sådan gør du:

Hvis du gerne vil bevare modstandsdygtigheden for dine fliser, er det vigtigt at holde dem vedlige. Dette gøres med jævnlig rengøring af terrassefliser, hvor de både vaskes, behandles og imprægneres for det bedste resultat. Du kommer langt med lidt sæbevand og en helt almindelig kost med hårde børster, men vil du gøre det rigtigt, og skal rengøringen af dine fliser have en varig effekt bør du ty til fliserens.

Sådan gør du - rensning af terrasse
  • Hvis dine terrassefliser kun er lidt beskidte, kan du benytte dig af vores første metode til rengøring af dine terrassefliser. Det er den gode gammeldags men også den mest hårde og tidkrævende – nemlig med varmt vand og en udendørs kost. Du starter med at hælde vandet på fliserne fra det hjørne længst væk fra afløbet og kloakken. Derefter starter arbejdet med, at skrubbe løs med kosten på fliserne. Til sidst hælder du vand udover fliserne ned mod afløbet, så du kan få skidtet fra fliserne væk.
  • Er fliserne meget beskidte, så kan du overveje at hælde lidt universalsæbe i spanden når du skal i gang med at rengøre fliserne.
  • Sidste metode du kan benytte dig hvis dine fliser trænger til terrasse rens, er en højtryksrenser. Hvis ikke fliserne er meget medtaget af mos, flisepest eller alger, så kan du benytte dig af den metode. Dog skal man være opmærksom på, trykket fra højtryksrenseren, da det kan skade dine flisers belægning og at du ikke får spulet fugesandet mellem fliserne væk. Efter en tur med en højtryksrenser, kan du overveje at imprægnere dine fliser. Hvis dine terrassefliser er udsat af alger, mos eller flisepest, så kan du længere nede læse de gode råd til at fjerne de forskellige typer bevoksning.

Imprægnering af terrassefliser

Når du har renset dine terrassefliser så anbefales det, at give fliserne imprægnering, det gør at de bedre kan stå i mod mos, alger og andet skidt. Nye fliser har denne beskyttelse men med tiden mister fliserne denne smudsafvisende egenskab pga. kemiske påvirkninger samt fysisk slidtage.

Nanobehandling af terrassefliser

Nogle firmaer bruger betegnelsen nanobehandling som er det samme som imprægnering. Det er altså et udtryk for det at beskytte flisen med en behandling.

Hvordan fjerner man mos på terrassefliser?

Mos på terrassefliser
Pletter af mos på terrassefliser.

Det kan være svært at undgå mos på terrassefliserne og især hvis dine fliser ligger i skyggen og/eller fugtige områder, så kan der nemt opstå mos på fliserne, da manglen på sol giver mos perfekte betingelser for vækst. For at fjerne mos på dine fliser, så er den bedste behandling nemlig rengøring af terrassefliser. Du kan enten bruge en kost og knofedt til at skrabe det af fliserne, eller du kan købe produkter der der er beregnet til den slags. Vi har lavet en guide til hvordan du fjerner mos fra fliserne som du kan læse her “Fjern mos på fliser“.

Alger – rensning af terrasse

Alger på terrassefliser
Grønne alger på terrassefliser.

Det er svært at undgå de små grønne vækster, som vokser på terrassen – nemlig alger. De er svære at undgå, men kan let fjernes, og det er også muligt at forebygge dem med en behandling. Hvis du vil i gang med rensning af terrassefliser for at få bugt med algerne, så læs mere på vores side “Algerens og algebehandling af fliser“.

Flisepest – terrasse rensning

Flisepest
Pletter på terrassefliser som disse er kendt som flisepest.

Flisepest er heller ikke uanmindelig på terrassen, men det ser bare ikke pænt ud når de små hvide eller sorte pletter har indtaget fliserne. Vil du gerne af med dem er rens af terrasse vejen frem. Læs mere om “flisepest“, hvad det kommer af, og hvordan man behandler.

Rensning terrasse – Midler du kan bruge

Vi har nedenfor samlet lidt forskellige midler som du kan gøre brug af til rengøring af terrassefliser. Det er dog ikke alle der er lige gode for miljøet. Se mere nedenfor.

Rensning af terrasse med kaustisk soda

Kaustisk soda kan bruges til at rense terrassefliserne for alger. Med tiden kan dine fliser nemlig blive “sure” og det trives alger rigtig godt på. Når du anvender kaustisk soda, så er det med til at oprette den naturlige ph-balance i betonen.

Opskriften til rensning af terrassefliser med kaustisk soda er:

  • 1 kop kaustisk soda
  • 1 spand vand.

Brug ikke eddikesyre til rengøring af terrassefliser

Et gammelt husmorråd til rengøring af terrassefliser er eddikesyre men det er sidenhen blevet forbudt, da eddike ikke er godkendt af Miljøstyrelsen som ukrudtsmiddel. Derfor bør du ikke bruge det som middel til at terrasserensning.

Pr. marts 2019 findes der blot fire produkter baseret på eddikesyre, der er godkendt af Miljøstyrelsen som ukrudtsmiddel. Det er produkterne All Gone, Keeper Quick mod ukrudt og mos, Natria mod ukrudt og No Weed Special klar til brug. Vær dog opmærksom på, at de ikke alle må bruges på fliser. Vi anbefaler derfor, at du altid læser etiketten før brug af sprøjtemidler.

Du kan se en liste over godkendte sprøjtemidler hos Miljøstyrelsen.


Søger du hjælp til rensning af terrassefliser?

Er du ikke gør-det-selv-typen eller vil du bare gerne vil have renset fliserne af professionelle – så kontakt HomeBob. Vi har de dygtigste fagfolk, som står klar til at give dine fliser en kærlig omgang terrasserensning. Vi hjælper husejere med fliserens i Storkøbenhavn & Nordsjælland. Du kan altid nemt og hurtigt få et tilbud, eller hvis du har spørgsmål til fliserens kan du læse mere. Vi har masser af glade kunder og vil med glæde tage dig med på ruten næste gang.

Vil du have et tilbud på rensning af terrassefliser?