Mos på fliser

Har du fået mos på dine fliser og vil du gerne have hjælp til at fjerne det - læs mere på siden nedenfor.

Har du mos på dine fliser så giver vi gode råd til at fjerne det

De fleste husejere oplever, at der i årenes løb kan opstå mos på fliserne. Med det fugtige klima vi har i Danmark, er det næsten umuligt at undgå mos på fliserne. Mos er ikke skadeligt for fliserne, men dine fliser kan blive rigtig glatte og i værste tilfælde kan du falde og slå dig. Hvis du er plaget af meget mos på dine fliser og gerne vil fjerne det, så hjælper vi dig med gode råd til, hvordan du kan komme af med det.


Få et tilbud på rensning af terrassefliser

HomeBob tilbyder rensning af terrasse i Storkøbenhavn & Nordsjælland. Udfyld felterne herunder, og vi vender hurtigt tilbage med et tilbud på fliserens.

Er du i tvivl om noget – så ring til os på 70 20 30 23.
(Åbent i hverdagene fra 10-14)

Hvorfor opstår mos på fliser?

Mos på fliser har de mest optimale vækstbetingelser i skyggen og lever allerbedst, når det ikke får særlig meget sollys. Derudover har mosset endnu bedre levevilkår, hvis fliserne er slidte og nedbrudte. Nye fliser bliver nemlig ikke så hurtig angrebet, da de har en belægning, der holder mosset på afstand. Det kan være svært at undgå mos på sine fliser, men heldigvis kan det fjernes ret nemt.

Hvordan fjerner man mos mellem fliser?

Når du skal fjerne mos mellem fliser, så er det vigtigt, at du går forsigtigt til værks. Du kan nemlig risikere at ødelægge flisebelægningen, hvis du bruger for hårde midler til at fjerne mos fra fliserne. Start med at hælde varmt vand på dine fliser og brug derefter en blød børste til at skrubbe mosset af med. Hjælper det ikke, kan du prøve at bruge en almindelig fejekost, da den har stivere børstehoved.

HomeBob giver dig gode råd til at fjerne mos mellem fliser
Mos på fliserne er ikke særlig pænt at se på. Heldigvis er det ikke svært at fjerne
– det tager bare tid.

Sidder mosset godt fast mellem fliserne, så har vi et godt råd til en effektiv og billig metode. Det du skal bruge er et kosteskaft og et 2½ tommer søm. Sømmet slår du ned i bunden af et kosteskaft og så bukkes sømmet ca. 90 grader. Wupti – så har du den helt perfekte mosfjerner, og du skal ikke engang bukke dig. Efter du har fået skrabet mosset op mellem fliserne, er det en god idé at opfylde fugerne med fugesand. Sandet mindsker desuden også risikoen for mos og ukrudt.

Vil du vide mere om rensning af fliser? Læs vores guides her:

Brug mosfjerner til fliser

Hvis du synes det bliver for hårdt at skulle i gang med kost og knofedt, så kan du overveje at købe mosfjerner også kaldet algerens. Algerens fjerner nemlig både alger og mos fra dine fliser. Du kan læse mere om algrens på vores side “algerens og algebehandling af dine fliser“. Der findes forskellige typer af algefjerner som man kan spraye på fliserne. Mange produkter skal sprayes på i tørt vejr, have ro til at virke og til sidst vasker man selv fliserne af, eller også bliver sprayen skyllet væk, næste gang det regner. På den måde får du fjernet mosset fra fliserne. Du kan benytte mosfjerner igen efter et par måneder for at fjerne de sidste rester.

FÅ HJÆLP TIL AT FJERNE MOS PÅ FLISER

Er du træt af at skulle fjerne mos fra fliserne hvert år? Så lad HomeBob stå for at rense dine fliser, så du nemt kan slippe af med mosset. Vores fagfolk kører i hele Storkøbenhavn og Nordsjælland og ved alt om at fjerne mos, så dine fliser kommer til at fremstå som nye igen. De sørger for at rense dine fliser for mos, så du slipper for at sætte dig ind i, hvordan du skal bære dig ad. Derudover slipper du for selv, at skulle i gang med det hårde arbejde og kan i stedet bruge tiden med familien.

Vil du have hjælp til fliserens?