Flisepest

Vil du vide mere om flisepest, hvad det kommer af og hvordan du fjerner det - så læs mere på siden nedenfor.

Hvis du har fået flisepest fjernes det bedst med fliserens

Flisepest er noget som de fleste husejere stifter bekendtskab med, og det kan være rigtig svært, at slippe af med. Flisepest har nemlig de senere år haft rigtig gode vilkår i Danmark på grund af det fugtige klima. Derfor kan det være en rigtig god idé at sætte sig ind i, hvad pest på fliser kommer af, og hvordan fjerner man det. Vi har nedenfor forsøgt at besvare spørgsmålene, så du bliver klædt bedst på til at bekæmpe det, og dermed kan få dine flotte fliser tilbage.

Hvad er flisepest?

Flisepest er en såkaldt lavsvamp, som kan forplante sig på dine fliser. En lavsvamp er en mellemting af svampe og alger. Til forskel fra almindelige svampe, så har lavsvampen ikke brug for næring. Det eneste den har brug for er fugt og lys. Flisepest er luftbåren og kan dermed forplante sig på mange forskellige overflader såsom fliser, facader og tag. Der findes over 900 forskellige arter af pest på fliser, som hver især har forskellige navne og farver. Den gror steder, hvor almindelige planter for længst ville give op.

Hvad kommer flisepest af?

Flisepest kommer af det fugtige klima, vi har i Danmark. I og med at svovlindholdet i vores luft er faldet markant fra landbruget og kraftværker de sidste mange år, så giver det pesten bedre muligheder for at trives på de danske fliser. Det kan derfor næsten ikke undgås at fliserne bliver ramt af pest, da den har fået meget bedre vilkår at leve under i dag.

Pest på fliser kommer som tidligere beskrevet fra luften, da den er luftbåren. Det betyder, at den transporteres til nye steder gennem luften. Pesten kan dog ikke lide for meget sollys i længere perioder, og derfor vil den udtørre og forsvinde, hvis den får for meget af det. Den trives allerbedst i skygge og fugtige miljøer.

Hvordan ser flisepest ud?

Flisepest ligger sig som et lag i form af gråhvide pletter på dine fliser. Den sidder godt fast i flisen, og derfor kan det også være svært at få bugt med den. Ofte ses flisepesten som hvide pletter på fliserne, men farven kan varierer fra art til art, og kan derfor også ses som gule, grønne og sorte pletter.

Hvordan kan man fjerne flisepest?

Er flisepesten trukket ned i dine fliser, så er der ingen vej udenom fliserens. Fliserens giver dine kedelige fliser et nyt liv og bekæmper bedst pesten på dine fliser. Det er den mest effektive og langtidsholdbare metode, der findes til at fjerne flisepest. Ønsker du selv at bekæmpe pesten, skal du være opmærksom på, at det kan være svært, hårdt og tidskrævende.

Det kan være hårdt og tidskærvende at fjerne flisepest fra dine fliser
Fliserens mod flisepest er løsningen.

Flisepest rens

Hvis uheldet er ude, og dine fliser er blevet ramt af pest, så kan du give dine fliser rens. Flisepest rens bløder nemlig flisepesten op, hvorefter det hårde skrubbearbejde med en kost eller børste sættes i gang. Til sidst skal fliserne skylles godt igennem med vand.

Brug ikke en højtryksrenser til flisepest

Det kan være fristende at tage fat i sin højtryksrenser for at fjerne flisepesten, men det anbefaler vi ikke. Du kan nemlig i værste tilfælde skade dine fliser ved at ødelægge belægningen på fliserne. En højtryksrenser sprøjter nemlig med en så kraftig stråle, at den kan presse vandet ind i fliserne, som dermed vil kunne frostsprænge, når det bliver vinter.

Derfor bør du i stedet bruge en højtryksrenser med et specielt hoved som gør at strålen ikke bliver så kraftig. Bliv klogere på, hvilket udstyr man kan benytte sig af til fliserens på vores side “Udstyr til fliserens“.

FÅ HJÆLP TIL AT FJERNE FLISEPEST

Lad HomeBob stå for at rense dine fliser, så du slipper af med flisepesten. Vores fagfolk kører i hele Storkøbenhavn og Nordsjælland og ved alt om at fjerne flisepest, så dine fliser kommer til at fremstå som nye igen. De sørger for at rense dine fliser for pest, så du slipper for at sætte dig ind i, hvordan du skal bære dig ad. Derudover slipper du for det hårde arbejde med selv at skulle skrubbe med kost eller børste og derefter skylle af med vand.

Vil du have hjælp til fliserens?