Hvordan pudser man vinduer?

Det kan være svært at finde ud af, hvordan man skal pudse sine vinduer og derfor vil vi komme med gode råd til hvordan du får de flotteste vinduer.

Du kan læse gode råd til tips og tricks til hvordan man pudser vinduer

Mange synes det er rigtig uoverskueligt at finde de bedste råd til, hvordan man pudser sine vinduer på den ideelle måde. Der findes et utal af forskellige måder at gøre det på, og derfor kan man hurtig blive forvirret. Vi vil her på siden give dig de bedste råd og tricks, så du kan blive klædt på til selv at pudse vinduer.

GODE RÅD TIL HVORDAN MAN PUDSER VINDUER

Når man skal til at pudse vinduer, er det en god idé at have styr på de vigtigste ting inden man begynder at pudse sine vinduer selv. 

1. Brug det rigtige udstyr

Den første ting du bør overveje er dit vinduespudser udstyr, hvis du vil have et flot resultat. Vi anbefaler at hvis du ikke allerede har det, så bør du anskaffe en god indsæberbørste/indvasker med microfiberovertræk. Vinduespudsning uden en god skraber duer ikke, hvis du vil have de flotteste vinduer. Man må ikke gå på kompromis med sin skraber. Den skal være lavet af et godt naturgummi, så den kan hæfte fast på overfladen.

Her får du tricks til hvordan du pudser vinduer

2. Brug den rette blanding

Når du skal lave din blanding så anbefaler vores vinduespudsere, at du blander vand (5 liter lunkent vand), opvaskemiddel (1 teskefuld opvaskemiddel) og eddike (en deciliter husholdningseddike.). Blandingen laves ved at hælde ovenstående i en spand. Vil du sikre dig, at du bruger den rette blanding efter ift. vejret, så tjek vores guide om “Hvad pudser man vinduer i?

3. Husk den rigtige teknik

Hvordan pudser man så vinduerne? Du starter i det øverste venstre hjørne og bevæger skraberen mod højre i en jævn og hurtig vandret bevægelse fra side til side nedover vinduet.

4. Tør efter med en klud

Husk at tørre af med en tør klud – især i kanterne, så sæberesterne er fjernet helt. Det er vigtigt at bruge en klud, der har været vasket før, da den ellers kan afgive fnug mm. Det sikrer dig et flot resultat med vinduespudsningen.

HVOR OFTE SKAL MAN PUDSE VINDUER?

Det er meget forskelligt fra bolig til bolig, hvor ofte man skal pudse vinduer, da man skelner mellem indvendig vinduespudsning og udendørs vinduespudsning. Det er vigtigt at pudse vinduer med jævne mellemrum både for at det er nemmere at holde dem ved lige, men det kan også forlænge levetiden på dine vinduer. Vores anbefaling er, at man får pudset vinduer udvendigt 4-6 gange årligt samt indvendigt min. 2 gange årligt.

Ved hyppig vinduespolering undgår du, at der danner sig en fedtet hinde på vinduerne. Denne fedtede hinde kan gøre det lidt sværere at få vinduerne helt rene.

Vidste du, at du udover at få flotte vinduer også kan forbrænde 259 kalorier pr. time ved at pudse vinduer?

Tricks til at pudse vinduer uden striber

Ender du ofte med at få striber på dine vinduer efter du har pudset dem? Så har vi nogle tricks til hvordan du undgår det.

I Danmark har vi meget kalk i vandet, og det vil kunne efterlade spor på ruden, især hvis man pudser vinduer når det er varmt. Vandet vil derfor fordampe hurtigere, end man kan nå at tørre det af ruden med svaberen. Med eddike i sin opblanding gør det at det binder kalken i vandet, så det ikke sætter sig som striber eller pletter på ruden efter vask.

Et andet vinduespudsertrick, så du slipper for striber på ruden er, at du bør pudse hele vinduet i én bevægelse uden at slippe skraberen. Husk overlap mellem banerne, så striber og løbere undgås.

SKAL HOMEBOB KLARE DIN VINDUESPUDSNING?

Er du træt af selv at skulle bruge tid på at pudse vinduer? Og ender du alligevel ofte med streger, pletter eller kalk på vinduerne efter du har pudset vinduerne? Så kan det være, at du i stedet burde overveje at få en hjælpende hånd fra en professionel vinduespudser. HomeBob tilbyder hjælp med vinduespudsning for private i Storkøbenhavn & Nordsjælland. Vi sætter en ære i at levere et stykke veludført arbejde og kan rykke ud med kort varsel.

Vil du have et gratis tilbud på vinduespudsning?