Er vinduespudsning fradragsberettiget?

Du kan få servicefradrag på vinduespudsning

JA – du kan godt få fradrag på vinduespudsning. Faktisk så er både indvendig og udvendig vinduespudsning fradragsberettiget. Du får det ved selv at indberette det via selvangivelsen på Skat. På siden her kan du læse mere om, hvor meget du er berettiget til, hvad du skal være opmærksom på og hvordan du gør det.

HVAD ER VINDUESPUDSER FRADRAG?

Vinduespudser fradrag går under kategorien servicefradrag, som er et fradrag, der kan trækkes fra i personindkomsten og som dermed er skattefrit. Det betyder, at du, når året er omme, har mulighed for at spare penge i skat. Så i virkeligheden kan man sige, at vores i forvejen overkommelige priser på vinduespudsning er endnu mere fordelagtige i sidste ende. Det er ikke kun vinduespudsning du kan få skattefradag for, men du kan få det på en lang række serviceydelser i og udenfor hjemmet.

HVOR MEGET KAN TRÆKKES FRA I SKAT PÅ VINDUESPUDSNING? 

Man kan få trukket for op til 6.600 kr. pr. person i 2023 fra i skat på vinduespudsning i husstanden, hvis man er over 18 år og skattepligtig. Det er kun den betalende, som kan gøre brug af fradraget.

Et eksempel på vinduespudser fradrag

Hvad kan man få i fradrag for vinduespudsning
Men hvad vil det egentlig sige, at man kan få trukket for op til 6.600 kr. pr. person i 2023 fra i skat på vinduespudsning? Det har vi lavet et lille eksempel på nedenfor:

Hvis vi antager, at du som enkeltperson har brugt 2.400 kr. på vinduespudsning på et helt år og har en fradragsværdi på 26% (det afhænger selvfølgelig af din indkomst), så sparer du 624 kr.

2400 kr. x 0,26 = 624 kr.

HVORDAN TRÆKKER MAN VINDUESPUDSNING FRA I SKAT?

Skattefradraget på vinduespudsning trækker du fra ved selv indberette det  på Skat.dk, hvor du også kan læse mere om servicefradrag og de generelle betingelser.

For at få servicefradrag skal du være opmærksom på følgende:

  • Du skal være 18 år og skattepligtig.
  • Du kan kun få fradrag for arbejdsløn inklusive moms (ikke for materialer).
  • Du skal betale elektronisk f.eks. med Dankort, MobilePay eller via netbank (ikke med kontanter).

HomeBob hjælper dig med at få styr på fradraget, og derfor sender vi dig automatisk en oversigt med det samlede beløb, du har købt vinduespudsning for hos os, så du slipper for at lede efter kvitteringer for hele året. Det gør det endnu nemmere for dig at indberette vinduespudsning hos Skat.

Må vi give dig et uforpligtende tilbud på vinduespudsning?