Klipning og beskæring af blommetræ

Vil du vide mere klipning og beskæring af blommetræ? Find svarene på dine spørgsmål i guiden her eller få et tilbud på beskæring via knappen nedenfor.

Beskæring af blommetræ i Storkøbenhavn og Nordsjælland

Blommetræer findes overalt i landets haver pga. deres dejlige frugter, den gode skygge og deres egnethed som klatretræ for børn. For at bevare blommetræets sundhed er det dog afgørende, at man ikke glemmer løbende at vurdere behovet for pleje.

På siden her kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på mht. klipning og beskæring af blommetræer. Du kan også få et tilbud fra os på beskæring af dit blommetræ ved at udfylde formularen nedenfor.


FÅ ET GRATIS TILBUD PÅ BESKÆRING

HomeBob tilbyder beskæring af træer i Storkøbenhavn & Nordsjælland. Udfyld felterne herunder, og du er et skridt nærmere et tilbud fra os.

SE HVAD VORES KUNDER SIGER OM OS


Hvornår skal jeg beskære mit blommetræ?

“Hvornår er det bedste tidspunkt for beskæring af blommetræ?” Det er et spørgsmål, der optager mange husejere. Svaret er, at højsæsonen ligger i sommeren, som det også er tilfældet for andre frugttræer. Du kan dog beskære dit blommetræ året rundt.

Beskæring af blommetræ hvornår

Mange spørger os også til råds om:

  • Beskæring af blommetræ til efterår
  • Beskæring af blommetræ til vinter
  • Beskæring af blommetræ til forår

Ved beskæring på andre tider af året skal du dog huske, at træerne får risiko for at danne vanris samt f.eks. at få frost i de nye skud, hvis beskæring sker om vinteren.

Beskæring af træer skal ikke ske for træernes skyld – de er nemlig helst fri for at blive beskåret, hvis de skal bevare deres sundhed. Derudover skal du huske på, at har du først beskåret træet en gang bør du fortsætte dette fremover for, at træet forbliver sundt.

Hvordan beskæres blommetræer?

Har du besluttet dig for gå at gå i gang med at beskære dit blommetræ skal du gøre det med respekt for træet. Dermed bevarer du deres vækstmuligheder fremover. Du bør tynde træets krone ved at klippe visne og rådne grene af, så de sunde grene for mere lys og luft omkring sig.

Et blommetræ beskæres bedst, så formen minder om en paddehat eller en parasol. Du skal sørge for at få “rundet” toppen og klippe eventuelle vanris væk – fejlskud, som er opstået efter en tidligere beskæring.

Hvad skal jeg bruge af udstyr til blommetræ beskæring?

Afhængig af størrelsen, højden og fylden på dit blommetræ kan du have brug for forskelligt udstyr til beskæring. Blommetræ beskæring af mindre træer kan klares fra jorden eller ved hjælp af en trappestige. Er der tale om større træer kan det være nødvendigt med en længere stige eller klatring i træet for at få beskåret grene højt oppe.

Beskæring blommetræ

Blommetræ beskæring kræver det rigtige udstyr. Mindre grene kan klares med en grensaks eller et ørnenæb, mens større grene kan kræve en tur med saven eller sågar en motorsav. Husk altid at sørge for din egen sikkerhed inden du kaster dig ud i opgaven. Sørg for at stigen er solidt plantet før du stiller dig op på den, og er det nødvendigt at klatre op i træet skal du sikre dig, at de grene du benytter kan holde til det og ikke er syge eller rådne. Er du i tvivl om, hvordan du skal gribe opgaven an anbefaler vi altid, at du rådfører dig med fagfolk.

Hvordan bærer man sig ad med klipning af blommetræ?

Klipning af blommetræ kan være tilstrækkeligt, hvis du blot ønsker at pynte på træets udseende eller bare vil fjerne et par grene, der stikker ud. Dette kan gøres med en almindelig grensaks eller med en saks med forlænger.

Få hjælp til beskæring af blommetræer 

Blommetræ beskæring

Er opgaven med beskæring af dine blommetræer bogstavelig talt vokset dig over hovedet? Frygt ej – der er heldigvis hjælp at hente. HomeBobs erfarne og professionelle fagfolk kommer gerne og klarer opgaven for dig – vi dækker hele Storkøbenhavn & Nordsjælland. Så slipper du for alt bøvlet og kan bruge tiden på andre og sjovere ting. Er blommetræet sygt eller til fare for omgivelserne kan vi også hjælpe dig med træfældning.

Skal du have hjælp til beskæring af blommetræer?