Klipning og beskæring af æbletræer

Vil du vide mere klipning og beskæring af øbletræer? Find svarene på dine spørgsmål i guiden her eller få et tilbud på beskæring via knappen nedenfor.

Klipning og beskæring af æbletræer

Æbletræer findes i haver over hele landet pga. deres dejlige frugter, den gode skygge og deres egnethed som klatre- og gyngetræ for familiens yngste. For at bevare æbletræets sundhed er det dog vigtigt, at man ikke løbende glemmer at vurdere behovet for pleje.

På siden her kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på mht. klipning og beskæring af æbletræer. Du kan også få et tilbud fra os på beskæring af dit æbletræ ved at udfylde formularen nedenfor.


FÅ ET GRATIS TILBUD PÅ BESKÆRING

HomeBob tilbyder beskæring af træer i Storkøbenhavn & Nordsjælland. Udfyld felterne herunder, og du er et skridt nærmere et tilbud fra os.

SE HVAD VORES KUNDER SIGER OM OS


Hvornår skal jeg beskære mit æbletræ?

Højsæson for beskæring af æbletræer er fra juli til midt september. Du kan dog beskære dit æbletræ året rundt. Det er dog vigtigt at huske på at beskæring af træer ikke sker for deres skyld – de er nemlig helst fri for at blive beskåret, hvis de skal bevare deres sundhed. Derudover skal du huske på, at har du først beskåret træet en gang bør du fortsætte dette fremover for, at træet forbliver sundt.

Hvordan beskæres æbletræer?

Beskære æbletræ

Har du besluttet dig for gå at gå i gang med beskæring af dine æbletræer skal du gøre det med respekt for træet. Dermed bevarer du deres vækstmuligheder fremover. Du bør tynde træets krone ved at klippe visne og rådne grene af, så de sunde grene for mere lys og luft omkring sig. Et æbletræ bør beskæres så formen minder om en paddehat eller en parasol. Du bør altså sørge for at få “rundet” toppen og klippe eventuelle vanris væk – fejlskud, som er opstået efter tidligere beskæring.

Hvad skal jeg bruge af udstyr til æbletræ beskæring?

Æbletræ beskæring

Afhængig af størrelsen, højden og fylden på dit æbletræ kan du have brug for forskelligt udstyr til beskæring. Æbletræ beskæring af mindre træer kan klares fra jorden eller ved hjælp af en trappestige. Er der tale om større træer kan det være nødvendigt med en længere stige eller klatring i træet for at få beskåret grene højt oppe.

Æbletræsbeskæring kræver det rigtige udstyr. Mindre grene kan klares med en grensaks eller et ørnenæb, mens større grene kan kræve en tur med saven eller sågar en motorsav. Husk altid at sørge for din egen sikkerhed inden du kaster dig ud i opgaven. Sørg for at stigen er solidt plantet før du stiller dig op på den og er det nødvendigt at klatre op i træet skal du sikre dig, at de grene du benytter kan holde til det og ikke er syge eller rådne. Er du i tvivl om, hvordan opgaven skal gribes an anbefaler vi, at du rådfører dig med fagfolk.

Fagfolk kan bl.a. rådgive om mere specifikke opgaver såsom:

  • Elstar æbletræ beskæring
  • Filippa æbletræ beskæring
  • Æbletræ espalier beskæring

Hvordan bærer man sig ad med klipning af æbletræ?

Klipning af æbletræ

Klipning af æbletræ kan være tilstrækkeligt, hvis du blot ønsker at pynte på træets udseende eller bare vil fjerne et par grene, der stikker ud. Dette kan gøres med en almindelig grensaks eller med en saks med forlænger (se billedet ovenfor).

Få hjælp til beskæring af æbletræer 

Beskæring af æbletræer hos private

Er opgaven med beskæring af dine æbletræer bogstavelig talt vokset dig over hovedet? Frygt ej – der er heldigvis hjælp at hente. HomeBobs erfarne og professionelle fagfolk kommer gerne og klarer opgaven for dig – vi dækker hele Storkøbenhavn & Nordsjælland. Så slipper du for alt bøvlet og kan bruge tiden på andre og sjovere ting. Er æbletræet sygt eller til fare for omgivelserne kan vi også hjælpe dig med træfældning.

Skal du have hjælp til beskæring af æbletræer?