Fældning og beskæring af birketræ

Beskæring af birketræ i Storkøbenhavn og Nordsjælland

Birketræer findes i hele Danmark og kendes let på deres hvidlige bark. De bliver op til 25-30 m i højden, og stammen bliver 0,5 m i diameter. Mange danske husejere har birketræer i haven eller indkørslen, og de kan med tiden ende med at være til gene for omgivelserne.

Beskæring af birketræ bør derfor i nogle tilfælde overvejes. På siden her kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på mht. beskæring af dine birketræer.


FÅ ET GRATIS TILBUD PÅ FÆLDNING ELLER BESKÆRING AF BIRKETRÆ

HomeBob tilbyder fældning og beskæring af træer i Storkøbenhavn & Nordsjælland. Udfyld felterne herunder, og du er et skridt nærmere et tilbud fra os.

SE HVAD VORES KUNDER SIGER OM OS

Hvornår skal jeg beskære mit birketræ?

Det er vigtigt at huske på, at beskæring af træer ikke sker for deres skyld – de er nemlig helst fri for at blive beskåret, hvis de skal bevare deres sundhed. Derudover skal du huske på, at har du først beskåret træet en gang bør du fortsætte dette fremover for, at træet forbliver sundt. Skal du beskære dit birketræ er det bedst at gøre om sommeren, da det ellers mister for meget plantesaft.

Hvordan foregår beskæring af birketræer?

Beskæring af birketræ

Har du besluttet dig for gå at gå i gang med beskæring af dine birketræer skal du gøre det med respekt for træet. Dermed bevarer du deres vækstmuligheder fremover. Du bør tynde træets krone ved at klippe visne og rådne grene af, så de sunde grene for mere lys og luft omkring sig.

Hvad skal jeg bruge af udstyr til birketræ beskæring?

Birketræ beskæring

Afhængig af størrelsen, højden og fylden på dit birketræ kan du have brug for forskelligt udstyr til beskæring. Til birketræ beskæring er det nødvendigt med en god høj stige eller at benytte sig af klatring i træet for at få beskåret grene højt oppe. Beskæring af birk/hængebirk kræver det rigtige udstyr. Mindre grene kan muligvis klares med et ørnenæb, mens større grene skal have en tur sav eller motorsav.

Birketræ beskæring er ikke nogen let eller ufarlig opgave. Sikkerheden bør have første prioritet – både for dig og omgivelserne. Ved beskæring af birketræer er der stor risiko for skade på omkringliggende huse mm. Du bør derfor kun give dig i kast med dig, hvis du ved, hvad du foretager dig. Sørg for at stigen er solidt plantet før du stiller dig op på den og er det nødvendigt at klatre op i træet skal du sikre dig, at de grene du benytter kan holde til det og ikke er syge eller rådne. Er du i tvivl om, hvordan opgaven skal gribes an anbefaler vi altid, at du rådfører dig med fagfolk.

Hvordan bærer man sig ad med fældning af birketræ?

Skal du have fældet et større birketræ anbefaler vi, at du rådfører dig med fagfolk. Fagfolk er altid dækket af en erhvervsforsikring, hvis uheldet er ude. Desuden er der styr på alle certificeringer og tilladelser, hvis der skulle være tale om fredede træer.

Når et birketræ skal fældes sørger man for at skære grenene af i mindre bidder, så de sikkert kan fires ned fra højderne for at undgå skade på omgivelserne. Til sidst skæres stammen ned indtil kun stubben er tilbage. Så mangler kun bortskaffelse af alle de nedskårne grene. Her vælger nogen at bruge det som brænde i brændeovnen, mens andre bortskaffer det hele på genbrugspladsen.

ROD- & STUBFRÆSNING AF BIRKETRÆ

Ønsker du også rod- eller stubfræsning af birketræet, så skal du have gang i en rod- eller stubfræser. Dette kan være en vanskelig opgave, men også her er der hjælp at hente hos fagfolk. De kan også rådgive dig, hvis rødderne har bevæget sig tæt på eller ind under dit hus.

Få hjælp til beskæring af birketræ

Skal du have hjælp til dine birketræer? Er du i tvivl om de bør beskæres eller fældes helt kan du rådføre dig med HomeBobs erfarne fagfolk. De hjælper også, hvis du skal have hjælp til rod- eller stubfræsning af dit birketræ. HomeBob dækker hele Storkøbenhavn & Nordsjælland.

På siderne her kan du udfylde formular og modtage et tilbud på hjælp til opgaven med dine birketræer:

Skal du have hjælp til fældning eller beskæring af birketræ?