Er hækklipning fradragsberettiget?

Kan man få fradrag for hækklipning

Du kan godt få fradrag på hækklipning. Hækklipning går ind under “almindeligt havearbejde” i følge Skat’s officielle regler, og derfor er det muligt at få fradrag for det. Du får det ved selv at indberette det via selvangivelsen på Skat.dk. Nedenfor for kan du blive klogere på, hvad det betyder for dig, hvor meget der kan trækkes fra, og hvordan du gør det.

HVAD BETYDER DET FOR MIG AT HÆKKLIPNING ER FRADRAGSBERETTIGET?

Det betyder, at du, når året er omme, har mulighed for at spare penge i skat. Så i virkeligheden kan man sige, at du kan spare penge på vores i forvejen overkommelige priser på hækklipning. Fradraget på hækklipning går under kategorien servicefradrag, og det fradrag kan du så trække fra i personindkomsten og som dermed bliver skattefrit. Vidste du, at det ikke kun er på hækklipning du kan få skattefradrag for? Du kan få det på en lang række serviceydelser hos os som vinduespudsning, beskæring af træ og fliserens.

HVOR MEGET KAN TRÆKKES FRA I SKAT PÅ HÆKKLIPNING? 

Du kan trække op til 6.600 kr. pr. person i 2023 fra i skat, hvis du er over 18 år og skattepligtig. Det er kun den betalende, som kan gøre brug af fradraget. 

Hvis du ønsker at se, hvor meget du kan spare, så tag et kig på nedenstående eksempel, hvor vi har forsøgt at gøre det mere overskueligt for dig. 

Fradrag på Hækklipning et eksempel

Man kan servicefradrag for hækklipning
Du kan trække op til 6.600 kr. pr. person i 2023 fra i skat på hækklipning, men hvad vil det egentlig sige? 

Hvis vi antager, at du som enkeltperson har brugt 4.400 kr. på at få klippet din hæk og har en fradragsværdi på 26% (det afhænger selvfølgelig af din indkomst), så sparer du 1.144 kr. og betaler derfor reelt set kun 3.256 kr.

4400 kr. x 0,26 = 1.144 kr.

HVORDAN TRÆKKER MAN HÆKKLIPNING FRA I SKAT?

Du skal selv indberette skattefradraget på hækklipning på Skat.dk. På Skat’s hjemmeside kan du læse meget mere og de generelle betingelser.

For at få servicefradrag på hækklipning skal du være opmærksom på følgende:

  • Du skal være 18 år og skattepligtig.
  • Du kan kun få fradrag for arbejdsløn inklusive moms (ikke for materialer).
  • Du skal betale elektronisk f.eks. med Dankort, MobilePay eller via netbank (ikke med kontanter).

Slip for at lede efter kvitteringer, når du skal indberette servicefradraget hos Skat. Hos HomeBob sender vi dig årligt en automatisk oversigt over det samlede beløb, du har købt hækklipning og andre ydelser for. 

Vil du have et gratis tilbud på hækklipning?