Imprægnering af fliser

Det er vigtigt at imprægnere sine fliser, HomeBob giver dig fordelene

Mange husejere tror, at det er nok bare at rense fliserne for mos, alger og flisepest, men tænker ikke over at flisernes overflade åbnes efter sådan en behandling, og dermed gør den mere modtagelig overfor nye angreb. Derfor anbefaler vi, at man efter fliserens imprægnerer sine fliser. Hvorfor imprægnering af fliser er vigtig, og hvordan du imprægnerer dine fliser, kan du læse meget mere om på denne side.

Hvorfor er imprægnering af fliser vigtigt?

Flise imprægnering har flere fordele. En af dem er at imprægneringen sørger for at for, at flisen ikke kan optage så meget vand, og dermed får alger og flisepest svære vækstbetingelser, ligesom imprægneringen med sikkerhed vil styrke flisernes modstand over for snavs og slidtage. Imprægnering giver også dine fliser en beskyttelse mod frostsprængninger, som ellers kan komme i vintermånederne, hvis vandet har fået lov til at trænge ned i fliserne. Imprægnering er derudover med til at forlænge flisernes levetid og forbedrer flisernes udseende generelt.

En fliseimpraegnering beskytter dine fliser mod nye angreb
Imprægnering af fliser gør at vand og snavs preller af og ikke trænger ned i flisen.

Brug flise imprægnering til dine fliser

Hvis du ønsker at imprægnere dine fliser selv, så findes der flere forskellige typer af produkter på markedet, som du kan bruge til imprægnere dine fliser med. Nogle af produkterne skal du selv blande op med vand og andre er klar til brug med det samme. Når du selv skal i gang med at imprægnere fliserne, er det vigtigt at du giver fliserne et jævnt lag imprægnering og sikre at alle områder er taget.

Hvordan imprægnerer jeg mine fliser?

Inden imprægnering af fliserne, bør du starte med at rense dine fliser for mos, alger og flisepest. Derefter anbefaler vi, at du giver dine fliser en algebehandling som er med til at forebygge og forlænge resultatet af fliserens. Algebehandlingen skal have lov til at tørre helt ind, inden du begynder på flise imprægnering.

Vores fagfolk anbefaler at du bruger en tryksprøjte til imprægneringen. En tryksprøjte fordeler nemlig imprægneringen på fliserne, så de får et fint jævnt lag. Tørretiden er cirka 1 time – alt afhængig af vejret. Det er vigtigt, at man imprægnerer fliserne i tørt vejr.

FÅ HJÆLP TIL IMPRÆGNERING AF FLISER

Orker du ikke selv at skulle i gang med det hårde arbejde med først at skulle rense fliser og derefter give dem imprægnering? Så der hjælp at hente – lad HomeBob stå for at rense og imprægnere dine fliser. Vores fagfolk kører i hele Storkøbenhavn og Nordsjælland og ved alt om at rense og imprægnere fliser, så de kommer til at fremstå som nye igen. Brug hellere tiden med familien i stedet for den tidskrævende opgave som fliserens er.

Vil du have hjælp til fliserens?